Montessorimateriellet

Montessorimateriellet er det de fleste legger først merke til når de kommer inn i en montessoriskole. Materiellet ble utviklet av Maria Montessori etter mange års arbeid med barn og i ettertiden har det blitt utviklet videre. Materiellet hjelper barna med å forstå det abstrakte ved hjelp av det konkrete. Det skal gi nøkler til forståelse, klargjøre begreper og sammenhenger, analysere vanskeligheter i et fag og stimulere til videre arbeid.

DSC 0130Orden og estetikk er viktig. Materiellet skal være rent, helt og attraktivt. Alt har sin faste plass i hyllene, tematisk og logisk organisert. Det tjener både til indirekte og direkte formål ved læring. Det er som oftes bare ett eksemplar av hvert materiell i klasserommet, slik at elevene må ta bevisste valg og lære å samarbeide om bruken av det.

Mye av materiellet kjøpes inn, mens det aller meste lages av lærerne selv. Materiellet er direkte relatert til mestring av offentlige krav.

Kilde: "Læreplan for montessoriskolen - fag og arbeidsmåter gjennom ti skoleår", Norsk Montessoriforbund

På denne videoen fra Youtube, kan du se hvordan elevene lærer addisjon med store tall og veksling

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om skolen? Ønsker du å vite mer om pedagogikken vi benytter? Kontakt oss så svarer vi på dine spørsmål!

Spørsmål og henvendelser

Nordheimvegen 35
2372 Brøttum
Telefon: 62 36 48 84
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vår kjernetid er

Mandag - fredag 08.00 - 15.00

fn-skolelogo 2